Omada Ergou (1)

A2UFOOD: Αποφευκτέα και μη τροφικά υπολείμματα (video)

Νέα

Το έργο Α2UFood υλοποιείται στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, με σκοπό την ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης υπολειμμάτων τροφίμων. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Πρωτοβουλία Αστικών Καινοτόμων Δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω ΕΤΠΑ  

Διαβάστε περισσότερα
Τεχνική συνάντηση εργασίας για το πρόγραμμα A2UFood

Τεχνική συνάντηση εργασίας για το πρόγραμμα A2UFood

Νέα

Στις 11 Οκτωβρίου, 2019 πραγματοποιήθηκε Τεχνική Συνάντηση Εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές» με ακρωνύμιο «A2UFood». Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της κας. Χριστίνα Μαρούλη Expert – Ειδική Σύμβουλο του Προγράμματος «Αστικές Καινοτόμες Δράσεις» (UIA), και συγκεκριμένα του Α2UFood. Στη Συνάντηση Συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού…

Διαβάστε περισσότερα
1

Τεχνική συνάντηση εργασίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το A2UFood

Νέα

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στις 26 Ιουλίου 2019, σε τεχνική συνάντηση εργασίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ως Επικεφαλής Εταίρος, στο πρόγραμμα Κυκλικής Οικονομίας με τίτλο «Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές» και ακρωνύμιο «A2UFood». Το έργο Α2UFood στοχεύει σε ένα ολιστικό σύστημα διαχείρισης των υπολειμμάτων τροφίμων που σήμερα καταλήγουν αναξιοποίητα σε χώρους υγειονομικής ταφής. Στο…

Διαβάστε περισσότερα
2019

Το έργο A2UFood – Τεύχος N° 2

Νέα

Συντάκτης: Χριστίνα Μαρούλη – UIA Expert Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο από εδώ: Heraklion_A2UFood_Journal 2

Διαβάστε περισσότερα
favicon

4ο Συνέδριο Κυκλικής Αλλαγής με τίτλο: LESS TALK, MORE ACTION

Νέα

Στις 16 και 17 Μαΐου στο Maribor της Σλοβενίας πραγματοποιήθηκε το 4ο Συνέδριο Κυκλικής Αλλαγής με τίτλο “LESS TALK, MORE ACTION”. Ο Δήμος Ηρακλείου προσκλήθηκε να παρουσιάσει το έργο A2UFOOD, ένα ολιστικό σχέδιο διαχείρισης βιοαποβλήτων, στο οποίο λαμβάνονται υπ’ όψιν όλες οι έννοιες της κυκλικής διαχείρισης. Το έργο παρουσιάστηκε από τον Project Manager του έργου κ. Σκαρβελάκη Μανώλη ( Διεύθυνση…

Διαβάστε περισσότερα
Σεμινάριο για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων

Σεμινάριο για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων

Νέα

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, ο Δήμος Ηρακλείου και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης/Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΤΕΙ Κρήτης/ΕΛΜΕΠΑ) φιλοξένησαν το πρώτο  από ένα κύκλο 30 βιωματικών-συμμετοχικών σεμιναρίων με θέμα την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων. Τα σεμινάρια, που έχουν τίτλο «FoodSaveShare: Πώς να μην πάει τίποτα χαμένο!», διοργανώνονται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για την Κυκλική Οικονομία και συγκεκριμένα για την…

Διαβάστε περισσότερα
A2U-2

A2UFood –Συνάντηση των εταίρων του προγράμματος

Νέα

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στις 25 και 26 Φεβρουαρίου, σε διήμερη τεχνική συνάντηση εργασίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ως Επικεφαλής Εταίρος, στο πρόγραμμα Κυκλικής Οικονομίας με τίτλο «Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές» και ακρωνύμιο «A2UFood». Η πρόταση υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστικές Καινοτόμες Δράσεις» (UIA), μαζί με 312 προτάσεις από ολόκληρη…

Διαβάστε περισσότερα
2018

Το έργο A2UFood – Τεύχος N° 1

Νέα

Συντάκτης: Χριστίνα Μαρούλη – UIA Expert Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο από εδώ: Heraklion_A2UFood_Journal 1

Διαβάστε περισσότερα
EU - A2U FOOD

A2U FOOD – Τίποτα δεν πάει χαμένο, όλοι βγαίνουμε ωφελημένοι!

Νέα

Σε μια περίοδο που η διαχείριση των οργανικών αποβλήτων εξελίσσεται σε βασικό πρόβλημα για τους περισσότερους δήμους της χώρας, στο Δήμο Ηρακλείου έχουμε εκπονήσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, με στόχο: – Την προώθηση της διαλογής στην πηγή – Την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας – Την αύξηση της κομποστοποίησης. Η πρόταση υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστικές καινοτόμες δράσεις»…

Διαβάστε περισσότερα
Logo A2U FOOD

Γνωρίστε το πρόγραμμα A2U FOOD

Νέα

Χρηματοδοτικό Εργαλείο: Urban Innovative Actions Τίτλος Έργου στα Αγγλικά: Avoidable and Unavoidable Food Wastes: A Holistic Managing Approach for Urban Environments Τίτλος στα Ελληνικά: Αναπόφευκτα και Απευκταία Υπολείμματα Τροφίμων: Μια Ολιστική Διαχειριστική Προσέγγιση για Αστικά Περιβάλλοντα Γενικότερο Αντικείμενο: Κυκλική Οικονομία Ειδικό Αντικείμενο: Η ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των υπολειμμάτων τροφίμων με σαφή προσανατολισμό στην ΑΠΟΦΥΓΗ (και άρα…

Διαβάστε περισσότερα